.

Followers

Sunday, August 22, 2010

kuih tart MITSUBISHI... :)

minggu lepas tolong mama buat kuih tart nenas. awal ke kiteorang buat kuih??? bukan ape sebab lagi dua minggu nak raye mama akan bz buat bahulu lapis. aku pun bz ngan kelas jadi mase sekarang lah buat kuih raye.
kuih tart yang aku nak cakap nie sebenarnye biase je tapi yang special nye kuih tart nie buat cara tradisional. maksudnya bukan gune tarap-terap2 tu tapi guna penyepit cepit-cepit tepung yang dah dibulat-bulat kan sebesar 20 sen.

Agak rumit jugak lah sebab kne habiskan masa untuk cepit-cepit tepung tu. mama aku suke pasal kate nye kalau tart yang beli tu tak original tak kampung gitu. aku kan orang kampung. hehehe...nama tart nie anak buah aku yang bagi secara kebetulan. pastu aku dok amek gambar cakap kat kawan2..semua teruja nak tengok pastu dah tengok gelak...hahaha...tapi betol...cube tengok...

ade same tak macam logo mitsubishi????hehehehe





dekat 30 minit jugak lah nak kne siapkan....


p/s: kawan2 cabar buat logo proton...
      huk aloh..mane lah reti... :(

5 comments:

ZACK ENTRY said...

wow rajin2..nampak sedap..=)




latest entry Resepi Tepung Pelita

Anonymous said...

kne saman dgn company 2 bru taw..hahaha

@ku d! sin!e said...

haha..pinjam name je lah...
aiseh....:)

✿ Cik Cimi said...

wah~ kueh rayekah.
:)

yana89 said...

ish,bukan takat suro ko wat logo proton!
klu leh kiteorg nk ko wat logo ferrari!amacam?XP