.

Followers

Friday, April 29, 2011

today...

Esok exam second paper MAF. paper killer! takut giler lah. High potential to be failure. Sebab carry marks rendah. Mostly kelas under lecturer nie semua markah rendah. Apa perasaan kalau jadi kat anak ko ye madam??? Aku harap anak ko rasa. hahahaha (setan)

I hope i can do well tomorrow. . .

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH...!!


Ini kali pertama aku join segmen Santai Bersama BEN ASHAARI. Sebelom nie aku tengok ramai kawan-kawan aku join tapi aku tak berkesempatan pun. hahaha... Segmen kali nie best. Pasal zaman persekolahan. Walaupun hampir 5 tahun aku dah tinggalkan sekolah tapi aku still ingat lagi kenangan aku masa sekolah dulu. Meh aku share sikit dengan korang.
  • Paling aku tak lupa bila aku gaduh dengan India waktu form 3. Yelah aku kan perempuan pastu gaduh dengan India lelaki. Walaupun tak teruk mane tapi aku akan bawak cerita nie sampai ke anak cucu. huhu...Nenek dulu penah gaduh dengan India taw cu...hehehe 
  • Kena panggil kat bilik displin pasal menganjurkan rombongan haram. Haha..masa tu rombongan ke Cameron Highlands. Padahal aku buat rombongan luar tak guna nama sekolah pon. Ade jer hati busuk report kat Cikgu Displin.
  • Masa aku form 2 aku kena appendik. Masa tu peperiksaan akhir tahun. Aku tak sempat buat pon. Orang dah happy2 baru aku buat. Itu pun tak semua paper. Alih-alih aku dapat no belas2. Kena turun kelas dari kelas B ke G. Jauh kannn... Ustazah aku tak suke aku lah tu. Gi campak aku jauh. Tau lah aku jahat dulu.

  • Waktu form 1 pulak aku dah start sakit perut. Tiap-tiap minggu ada je hari yang mak aku kena datang sekolah amek aku. haha..Satu hari aku nak pergi toilet. Aku cakap dengan cikgu aku nak g toilet lah kan. Tapi cikgu tak bagi. Aku keluar je. Padahal toilet depan kelas jer. Cikgu marah aku. Aku menangis lah. Dah memang aku sakit perut memang lah ulang-alik toilet jer. Terima kasih kawan aku yang backup aku masa tu. 
  • Kerja jahat aku pernah buat waktu form 2 curik pokok bunga. Aku tengok pekebun dok tanam pokok bunga. Lawa wehh bunga tu. Aku kan suke tengok bunga. Aku dengan kawan aku hasreen pun g lah kat taman tu. Sebelom tu aku dah siap bawak penyodok sampah. Tengok line clear jer aku dekat kat pokok tu hasreen cabut. Pastu kami lari ke kelas. hahaha. Aku tanam kat rumah. Dah biak2 pon. Banyak giler...hahahahahha!
  • Form 5 kat teknik pulak. Aku ade pengambaran majalah sekolah. Aku presiden KPA waktu tu. Aku, hajar   dan shawani kena pergi. Pembelajaran waktu tu Prinsip Akaun. Kiteorang dah keluar dulu sebelum cikgu masuk iaitu Mr Apparow. Waktu die tengah ajar kami masuk lalu belakang die n die NOT REALIZED at all. Kami masuk bilik kecik depan kelas nak salin baju. Lepas salin baju kami keluar balik lalu belakang die. Die NOT REALIZED jugak. kawan-kawan suma dah gelak..hahaha 
  • Dulu aku suka pakai button or badges. Bila kat beg hilang (pergi sembahyang) budak-budak yang bajet otai sume aku tanya. Aku tak lah berani sangat tapi takat badges pon nak curik ker??? Pernah aku tarik baju sorang budak perempuan suruh pulangkan badges balik. Die pulangkan kat aku. Tetibe aku pikir, hish kalau pakwe die carik aku macam mane lah..hahaha
  • Sekolah menengah aku aktif sikit. Paling seronok dapat camping sana sini pertandingan macam2. Camp Wilderness kat Langkawi, pertandingan kawat kaki sampai peringkat negeri, pertandingan kuiz Add Math n Prinsip Akaun dan macam2. Aku rasa aku berubah giler. Sekolah rendah aku pasif sikit. Tapi ade jugak lah wakil2 sekolah jugak.  


  • Kejadian yang sangat aku tak gemari bila aku sekolah teknik. Aku kena ambil 2 bas. Balik dari Klang ke Meru selalu banyak orang India n Indon. Aku kan takde geng. Balik sorang2. Banyak kali kena gangguan seksual. Sampai aku nangis2 dalam bas. Pernah jugak aku mengamuk dalam bas. Habis berterabur air aku beli kat gerai aku campak. Sapa berani lawan aku tengking. Pemandu bas tu senyap jer. Dia tau kot aku pas kena ehem2...Bangang!
  • Last sekali yang budak sekarang tak dapat rasa. Zaman2 kebangkitan Skinhead, Punk, Nazi, Hopers, Skaters dan macam2. Korang ade rasa??? takde kan...Aku sikit terpengaruh lah. Sikit jer. Aku just silent follower tak lah lebih2. Just suka muzik dieorang n cara mereka dress up. Dengar lagu ACAB, Roots&Boots, Corumn 80's, Gerhana Skacinta dan banyak lagi.

Online Voucher..!!!

Aku dapat nie dari blog http://www.melayukuhebat.com  dan kepada sesiapa yang tak tau or tak perasan boleh lah ambik sekarang. Tapi semalam aku pergi KFC tanye pasal benda nie. Cashier tu cakap die tak tau. Benda nie orang atasan yang buat jadi sebelom terima kena tanya dulu orang atasan die. So, korang yang nak guna voucher ni tanya lah dulu ye. Cepat-cepat...!











CLICK & PRINT

Juvana @ TV3


Semalam aku tengok ceita nie. Memang aku tunggu-tunggu je bila nak keluar. Drama nie ganti drama Gemilang. Drama Gemilang yang bagi aku menarik tetapi penghujung ceritanya macam tergantung. Maybe ade Gemilang 2 kot. Aku nie suka tengok budak-budak jahat dan nakal. Bagi aku kehidupan dieorang penuh dengan warna-warni dan mencabar. huhu... Pelik kan aku nie. Nie sinopsis drama Juvana ye..

JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.

Drama Juvana mempunyai 13 episod semuanya, mengisahkan seorang remaja bernama Daim Yahya yang telah dituduh membunuh ibu dan teman lelaki ibunya. Daim telah dihantar ke sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun.

Dalam drama ini Raja lakonan Bront Palare akan menjadi watak warden yang jahat, Raja tidak memperdulikan Daim (Zahiril Adzim) yang dibuli oleh penghuni asrama yang jahat. Macam menarik bukan drama Juvana ini, tambahan pula ada Bront dan Beto Khusairay.

Daim kemudiannya mendapat sinar gembira apabila Cikgu Zakiah lakonan Izreen Azminda ( yang watak jahat dalam Samson Delaila). Cikgu Zakiah ini menjadi baik dalam drama Juvana ini. Dia akan membantu Daim yang lemah dan selalu menjadi mangsa buli rakan-rakan samseng yang ada di sekolah itu.

Aku juga nak kongsi soundtrack untuk drama ni. Lagu daripada kumpulan Drama Band yang bertajuk Babak Pertama. Lagu ni ramai yang suka dan minat. Lagu nie jugak sebenarnya bukan lagu baru tapi dah lama ada. Mungkin ada yang tak perasan sebab mereka nie di antara underground yang beraliran indie.

video

Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!
http://liriklagu.biz
Takkan ku menemui lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh! oh! oh! oh! yeah!

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

Monday, April 25, 2011

la la la...~


Aku nak bagitau yang aku start exam Rabu nie.
Makna nya lagi 2 hari je iaitu lusa.
huhu.. Nak cakap tu jer... Nak hilang kan tension stadi
Okey?? Terima kasih..
Selamat Tengahari...

Sunday, April 24, 2011

Ape kebenda nih..!

 

Apa benda nie??? Perlu sangat ke nak tau??
Masalahnye sekarang menyemak kat notification aku.
Aku nak block tak boleh pulak. Nak stop kan macam mane?
Sapa leh bagitau aku? Boleh tak aku nak cakap..
Aku TAK INTERESTED pun lah nak click. 

Saturday, April 23, 2011

The truth of me right now


Betol...Tak tipu pon..
Nak pulihkan macam maner???

Visual illusions That Tell About Your Psychological Condition

Bila aku online, aku suka carik benda-benda yang baru bagi aku. Yang pelik ker yang lawak ker. Semua aku tengok. Yang nie macam best. Nak share jugak kat korang..

Source: http://www.mizozo.com

Now you can examine your psychological order by going through the simple and unfussy analysis. These illusions are invented by a Japanese psychiatrist Akiyoshi Kitaoka (A. Kitaoka). Without any trouble you can make your mind up, from which category of psychological condition you have to muddle through. Illusions are actually remaining at a halt for a calm and relaxed person. 

If the illusions seem to be in active shift then you need a holiday and lastly the worst case of all, if these illusions give the impressions of rapid changing then most appropriate place for you is the hospital. By observing the series of images, given below you can diagnose, how much you are mentally calm and peaceful.

 

 

 













 





Mula-mula tengok okey sikit lah. Lepas tu makin laju pulak die bergerak. That's mean memang aku kena pergi HOLIDAY!!!!! huahahahaha....




Terjumpa 25 Senarai Perempuan Murahan Malaya

Sebenar nya bukan aku yang buat. Aku baca dari link yang kawan aku post kat Facebook. Nak tau jugak isi die. Macam kelakar pon ade.. Jom tengok!!


1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' memang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan orang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

Maintenance for my LC


  • Aku tukar tayar sebab tayar dah haus. Aku tukar belakang jer. Depan tak tukar pon. Pakai tayar macam yang lama, DURO. Harga tayar dah naik. Yang ni RM70.
  • Aku tukar minyak hitam. Sebab dah lama tak tukar. Tak sempat lepas tu lupa. Aku main bedal jer. Aku pakai minyak hitam Yamaha punye jer. RM16
  • Aku kena tukar oil filter sekali. Kali nie aku pakai yang biasa je. Selalu pakai yang original. Kat sini yang biasa RM6. Tempat lain boleh dapat RM4 kot.
  • Aku tukar plug motor. Dari aku beli motor nie sampai sekarang tak pernah lagi tukar. Untuk mengelak kan apa-apa terjadi baik aku tukar dulu kan. Aku nie perempuan. Tak tau nak bukak motor bila motor tiba-tiba mati ke kan. RM15
  • Aku tukar no plat belakang. Pagi tadi mama bawak motor pegi mane ntah. Mama ganti sebab patah. No plat pulak RM9
  • Aku tukar brake shoes belakang. Bila break bunyik2 pulak. Yelah, motor aku bukan aku sorang je yang pakai. Ramai pulak. Ntah lah. Nie dah RM25
  • Aku tukar 4T nut. Sebab dah loose. Apek kedai bukak ganas kot sampai loose. Lepas tu aku banyak kali tukar minyak hitam kan. Bukak tutup bukak tutup jadi loose. RM6
  • Bila nak tukar plug tadi pin kat penutup tu dah patah. Macam mane boleh patah pon aku tak tau. Sebab tak pernah bukak aku rasa. Nanti api tarik tak kuat pulak. Untuk elak pape jadi aku kena tukar. RM5
  • Aku tak tau nape. Semalam aku isi RM5. Tadi malam aku tengok dah kat takuk merah. Apehal kuat sangat nie!!!!!!!!!! korang pakai motor aku ke melantak. Tiap kali aku nak pakai minyak mesti takde. Kang aku tak bagi karang cakap aku kedekut pulak.

Hari Belia Negara 2011

Hari Belia telah diwujudkan sebagai tanda penghormatan kepada belia-belia negara kerana mereka telah memberi sumbangan yang besar kepada kerajaan dan negara. Belia adalah aset negara yang menjadi titik tolak kemajuan negara pada masa akan datang.

Seperti tahun lepas, tahun ini juga pelbagai aktiviti yang telah dirangka sempena Hari Belia Negara. Misi Hari Belia pada tahun ini untuk mengumpulkan satu juta belia di Putrajaya melalui pelbagai aktiviti yang telah disediakan. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari http://www.haribelianegara.org.my






Aku teringin nak pergi. Tapi macam susah. Sebab jauh kan..
Lepas tu nak praktikal dah..

Friday, April 22, 2011

BBQ 6N >> end

BBQ kiteorang habis dalam 7.30 malam. Siap kemas semua sampah2 dan ambil gambar. For all members, thanks to be with us and make this moment such a great time. Do your final exam carefully and see you all at part 8 before we graduate..








BBQ 6N >> makan-makan

Menu kami pada hari itu ialah ayam bakar, sosej bakar, mihun dan sate daging. Kami semua kongsi duit RM15 seorang. hahaha..Berkat hidupkan api cepat jadi ayam pun masak cepat gak. Sampai nangis2 aku kena asap masa bakar ayam. haha..After semua dah siap masak rasa tenang giler. Yelah tinggal makan je kan.

Oleh sebab hari hujan. Jadi space untuk makan kecik je. Makan rapat2..Lapik lah dengan surat khabar ke kan. Yelah tak nak seluar basah. Aku makan sikit je. Aku makan 1 ayam 1 sosej 1 sate. Mihun pulak part aku bahagi 2 dengan Naim. Sebab penat kan. Nak makan jadi kenyang. Minum air pulak banyak..hehe