.

Followers

Sunday, November 6, 2011

Red velvet percubaan aku yang pertama

Ramai orang cakap pasal red velvet cake kan. Aku pun nak buat jugak lah. Semalam aku buat. Satu adunan punya tapi aku buat jadi dua. Dapat lah dua kek. Tak tebal lah tapi nya. Betul, ini percubaan pertama aku. Agak terkial jugak lah baca resepi. Selalu aku buat kek coklat jer. Campak-campak siap...




Aku takda pisau yang panjang tu nak belah kek nie. Kalau guna pisau biasa yang potong bawang tu nanti tak rata pulak aku potong. Last-last aku tak potong. Aku letak cheese cream frosting sebagai topping nya. Manis giler! Aku tak kuat manis pulak tu. Aku ikut resepi je. Next time aku kurang kan lah. First time buat katenye. hahaha..


8 comments:

Cinderella said...

wow pandainye buat kek...nyummy mesty sedap nih hehe

ainasuhana said...

first time buat red velvet. tak tau lah sedap ke tak.. hehehe.. malu lah nak komen kek sndri.

Juliet_iRa~" said...

woww look yummy!

nak resipi..:DD


salam aidiladha..:D

pss : jom join my GA! dpt ole2 CAMERON tau!:))

[ Zeyda Anne Haris ] said...

nak :)

ummiP3 said...

WARNA MERAH..RASA camner..perisa apa?

ainasuhana said...

Juliet_iRa~":
resepi tu kite google je.. hehehe

ainasuhana said...

[ Zeyda Anne Haris ]:
nak ker? susah lah nak bagi.. hahaha

ainasuhana said...

ummiP3:
rasa macam kek coklat n manis sikit sebab gune cheese cream sebagai topping. hehe.. sedap!