.

Followers

Wednesday, June 23, 2010

Ade je komik hilang..

Aku memang suka baca buku lagi2 komik dari gempakstarz. Komik-komik ni memang bertimbun lah kat bilik aku. Lagipun aku takde rak nak letak komik ni so aku letak jelah elok2 atas kotak. Masalah nya aku bengang betul lah kalau sape2 baca pastu tak pulang. Yang paling sadis anak buah aku terjumpa komik aku kat dalam rumah sewa kosong belakang rumah aku. Hish, sapa pulak yang bawa pergi sana pun tak tau lah.

Kalau komik yang tajuk tak bersiri hilang memang lah aku tak ingat. Ni yang bersiri pun hilang. Macam ada 1 hingga 4 buah yang ada 1 dengan 3 jer..yang lain lesap dah. Sedih woo pasal aku sayang giler komik nie. Yelah at least if aku bosan ke boleh jugak aku baca balik dan gelak sorang2 macam orang giler.hahaha

Pastu kot2 boleh jugak aku wariskan komik2 ni kat anak-anak aku nanti..(dah jauh dah pikir) yelah, bagus apa kalau anak-anak ada hobi yang sama. Nanti bila diaorang nak beli komik ke tak lah aku membebel macam mak bapak orang lain..(kot lah). Sebab aku pun suka baca sama. Ingat dulu masa sekolah mak aku bebel aku beli buku. Biasa lah kan tiap2 bulan RM20++ aku mintak nak beli buku atau majalah atau komik atau apa2 lah. Sampai mak aku cakap " nanti kalau lapar tak payah makan nasi, makan buku2 tu" hehehe..:P

*sekarang aku dah buat data entry tajuk komik2 aku dengan penulis nya kat Microsoft Office OneNote..hahaha..senang nak check..

18 comments:

Faris Danial said...

hahhaha~~ makan buku ye tak?
Aku pon hadapi krisis yang sama camni.. kekadang bila pepagi aku masuk bilik air..

tiba2 ada komik aku kat tepi tingkap dalam jamban rumah aku.. giler JAMM!!

tapi... rileks jer... memang camtu hidup..

al_madd said...

lain kali kena ada satu almari untuk komik..tak hilang la..

@ku d! sin!e said...

faris danial:
haha...tepi tingkap jamban!
aduh..sadis nye..

al_madd:
tu lah pasal..
baru igt nk wat library kecik kat umah..tp bajet xde..

Fakhrur Razi said...

hohoho kalau kt asrama dlu mmg xbole kalau nk smpan komik
hilang skjap dan datang kembali dlm keadaan yg sgt terok xD

dianna said...

hahaha gile ah kau. siap buat tajuk dlm microsoft lagi, gile xnak bgi org curi hehe

@ku d! sin!e said...

hahaha..
memang pantang kalau cover
dier dah komot2..

@ku d! sin!e said...

dianna:
data entry tu..
kalo leh aku nak pakai bar code..
hahaha

Frodo Baggins said...

simpan dalam lemari berkonci arr!!
tak hilang!!


>>___<<


ada kmgkinan kene makan tikos x?
muahahhaa

mira the monster said...

ngeh ngeh ngeh..

wat almari macam nobita..
leh smpan byk2 komik..
btol x?

ehheh :)

pawaka19 said...

bagus gak mewariskan kat anak2 sbb zaman sekarang ni sume komik online aje

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Pekerjaan Paling Cool Di Dunia"

zack_blossom said...

hikhik...siap listkan kt microsoft office tu...dh follow ur blog..if interested leh follow blog sy gk..thanks...=)

www.hecintashe.blogspot.com

azuan said...

aku baca komik kat onemanga..cuma detektif conan je jarang jarang aku beli huhuu

@ku d! sin!e said...

frodo baggins:
almari de 1 jer..
almari baju..hahaha

mira the monster:
a'ah kan..
tp nak tempah kat mane?
doremon ke?
hehehe

@ku d! sin!e said...

pawaka19:
aku mmg suka beli n kumpul
kalo bce on9 tak nmpak pe yg kite bace..haha

Zack_blossom:
t aku follow ye..

azuan:
habit aku kumpul buku..tp ramai gak kawan bace kat situ..haha

Privacy_Resident said...

wuwuwuw kalo yg bersiri hilang tak lengkaplah koleksi. buat buku catatan. sape pinjam kena catit. hehe

8 TEMPAT MENARIK! JOM!

intanurulfateha ❤ said...

.wariskn kt i jer
.huhuhuuh

.psst!
.komik doremon adE?
.lame x bce ;D

@ku d! sin!e said...

privacy_resident:
tau2 dah ilang..tak sempat catit..hehhe

intanurulfateha:
hehehe...
doremon xder lah..

Sendra said...

woahh..kau pengumpul komik2 dari gempakstarz ke??Samalah kita..aku ada komik gempak yang aku kumpul sejak tahun 1998 lagi iaitu dari isu 1 tw..haha..sampai sekarang aku kumpul..dah nak dekat tinggi bawah dada dah kalau susun dari awal sampai yang latest..

aku setuju dengan kau,,aku kumpul benda tu pun ada juga terfikir nak wariskan kat anak cucu aku nanti..jimat sikit..lagi kan nampak cool kalau dorang tw yang atuk@nenek dorang baca komik2 camtu..hahah..

kau letak lah dalm kotak lepas tu letak terus bawah katil..macam aku memang aku tahulah budak2 kecik lah musuh pada komik2 aku tu..dorang baca dah lah ganas2 tak tahu langsung sentimental value orang yang mengumpulnya tu..haha..

Sokongan anda kepada blog kueh tart selama ini sangat bermakna buat diri saya..terima kasih daun keladi.

-Sendra.