.

Followers

Tuesday, January 31, 2012

Cake Pop

What is a cake pop?
 A cake pop is cake mixed with frosting, placed on a stick and dipped in chocolate or candy coating. The pop can be decorated in an infinite number of ways and that is why they are so much fun to make.

Aku memang suka benda-benda comel nie. Bila duduk kat office, mata pun dah penat tengok working sheet, aku pun google lah macam-macam. Apa je lah yang terlintas kat fikiran aku semua aku google. (semua ker?) Aku dah lama tertarik dengan cake pop bila aku search untuk cupcake decorations. Bila lah aku nak buat macam nie ye? Tak kan nak tunggu ada anak kot? Kalau aku sediakan servis untuk candy buffet okey tak? hehe..





Semua comel-comel. Tapi bila aku google bahan-bahannya, aku macam tak faham. Kena selidik dulu kot. Tengok pun sekali imbas. Kalau nak buat macam kak atas nie memang aku kena pergi kelas lah. Sebab cake pop kat atas ni gune frosting. Kalau aku nak buat (as beginner) memang tak tau lah. Untuk permulaan, aku mungkin akan buat macam kat bawah nie. Tapi mana nak dapat stick atau batang lolipop tu?

Dapat buat macam ni pun okey kan




3 comments:

EyqaLuvender said...

cake pop?
frosting?
boleh mkn kn?
hehehe...

PinQib said...

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... comel dan memang kalau boleh makan tu, puappuapuap dalam mulut x puasssss

Rtp Farra Arisha said...

girls love to see any cute stuffs right? same goes to me. emm, insha-Allah, dengan usaha sendiri, semua akan berhasil :)